Menu

KIKX Development wint ontwerpwedstrijd

De gemeente Eindhoven heeft KIKX Development na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van appartementengebouw “Het Bosbad”

KIKX Development uit Rotterdam heeft met succes deelgenomen met haar ontwerp ‘Het Bosbad’ aan de ontwerpwedstrijd “Wonen in een beeldentuin, cluster 1” van de gemeente Eindhoven. KIKX heeft nu het perceel mogen aankopen in Bosrijk, Meerhoven, en daar hun prachtige plannen gaan realiseren. Voor het winnende plan tekende Gaaga Architecten uit Leiden en het ontwerp viel niet alleen in de smaak bij de jury, maar ook bij veel van de huidige omwonenden, die advies konden uitbrengen over de plannen.

Landschap als uitgangspunt
Bosrijk is hiermee volop in ontwikkeling. Duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur spelen hier een zeer belangrijke rol. Het bestaande landschap is altijd het uitgangspunt voor de bouwontwikkeling. Het wonen in dit landschap wordt vormgegeven als ‘beelden in een beeldentuin’. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk, zo ook bij Het Bosbad. 

Duurzame en riante appartementen
Het Bosbad bestaat uit 20 luxe appartementen in een bosrijke setting en de appartementen beschikken over 95 tot 140 m² woonoppervlakte. De appartementen zijn bijzonder duurzaam en bieden veel licht en ruimte. Bovendien beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats in de half verdiepte stallinggarage.

Nauw verbonden met de omliggende natuur
Het gebouw is evenwichtig vormgegeven met natuurlijke materialen, mens- en milieuvriendelijk gebouwd en nauw verbonden met het bomenrijke parklandschap. Opvallend zijn de slanke buitenruimtes, ondersteund door houten boomstammen, die volledig rondom het gebouw lopen. Elke appartement heeft daardoor een riante, woningbrede buitenruimte.

Het geheel ligt iets verhoogd in het landschap door de half verdiepte in het landschap opgenomen parkeergarage. De jury was vooral te spreken over de sterke integratie tussen landschap, stedenbouw en architectuur. Het gebouw is in al zijn eenvoud een helder, ingetogen icoon dat met zijn beeldbepalende kolommenstructuur van boomstammen opgaat in het bos.

De ontwikkelaar gaat hun plannen nu verder uitwerken. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2020 al gestart met de verkoop.